MADERO THERAPIE +

EXPERT SINDS 2019

De anatomie van de huid

De opperhuid

Dit is de buitenste laag van de huid en beschermt het lichaam tegen uitdroging, beschadiging en schadelijke stoffen. De opperhuid bestaat voornamelijk uit hoorncellen (keratinocyten). Deze cellen worden onderin de huid aangemaakt en schuiven langzaam naar boven en schilferen uiteindelijk af. De opperhuid wordt continu vernieuwd en het duurt gemiddeld vier weken voordat de hele opperhuid is vernieuwd. Helemaal onderin de opperhuid liggen pigment vormende cellen (melanocyten). Hierdoor is de huid beschermd tegen UV-straling en geeft ook kleur aan de huid.

De LEDERHUID

Deze huidlaag is dikker en ligt onder de opperhuid. Het is de middelste laag en bestaat uit bindweefsel. In de lederhuid bevinden zich zweetklieren, haarwortels, talgklieren, bloed- en lymfevaten, zintuigcellen en zenuwuiteinden. De belangrijkste functie van de lederhuid is het creëren van een netvormig weefselstructuur dat sterk en stevig genoeg is om alle in deze huidlaag aanwezige onderdelen optimaal te ondersteunen. De lederhuid bepaalt hoe soepel de huid is. Dankzij de elastische en collagene vezels in de lederhuid is de huid stevig en plooibaar. Het primaire verouderingsproces vindt plaats in deze laag.

Onderhuids bindweefsel

Deze laag bestaat vooral uit bindweefsel, vetcellen, zenuwvezels en bloedvaten. De vetcellen zorgen voor warmte-isolatie en slaan vet en energie op. Het onderhuidse bindweefsel zit verspreid over het lichaam en de dikte verschilt van plaats tot plaats. Bijvoorbeeld op de buik, billen en rug is het onderhuids bindweefsellaag aanzienlijk dikker. Mede door deze huidlaag wordt ons lichaamsvorm bepaald.

Contra-indicatie: contra-indicatie zijn omstandigheden waardoor een bepaalde behandeling niet of tijdelijk niet (relatieve contra-indicatie) mag worden uitgevoerd.

Madero/Wood-therapie colombian style

WAT kunt u verwachten

Welkom bij GAIA Body and Mind, waar we al sinds 2019 deskundigen zijn in Maderot herapie. Onze ervaren Madero therapie-experts bekijken per individu wat de beste behandeling is voor het vormgeven van het lichaam en het verminderen van cellulitis. Met een focus op een holistische benadering, ondersteund door een gedetailleerde huidanalyse en gerichte behandelingen, hebben we bewezen succes in het vormgeven en strakker maken van het lichaam, evenals het afbreken van vet.

Madero therapie, naast het vormgeven, heeft ook een detox-effect op het lichaam. We geloven in een nauwe samenwerking tussen de klant en onze Madero therapie-experts om optimale resultaten te bereiken. Daarom waarderen we goede communicatie met onze klanten, omdat dit cruciaal is voor het behalen van de beoogde resultaten. Ontdek de kracht van Madero therapie bij GAIA, waar kwaliteit, ervaring en samenwerking samenkomen voor uw welzijn.

WAT IS MADERO THERAPIE

Madero therapie is een behandeling die gebruik maakt van anatomisch gevormde houten instrumenten om de lichaamscontouren te verbeteren door vetcellen af te breken

De massage wordt gedaan door middel van het veelvuldig herhalen van bewegingen met diverse houten ’tools’, massage grepen en essentiële oliën.

Door het gebruik van de houten ’tools’ wordt het lymfesysteem geactiveerd om afvalstoffen en vet af te voeren. De cellulitis valt uiteen in kleine deeltjes en hierdoor verdwijnt de zogenaamde sinaasappelhuid.

Deze therapie verwijdert zowel de oppervlakkige als de dieperliggende cellulitis en geeft je benen vorm. Na 5 behandelingen zie je resultaat, maar voor het beste resultaat adviseren wij 10 tot 15 behandelingen

Doel: Detoxen het afbreken van vetcellen en het tonen van het lichaam

FACIAL MADERO THERAPIE

Onze madero therapie behandelingen voor het gezicht gaan gepaard met deeptissue massagetechnieken,  een ijsbehandeling en eventuele lichte nanotherapie.

Deze natuurlijke behandeling is bedoeld om huid van het gezicht tot in de diepste huidlaag te voorzien van nieuwe collageen aanmaak. Hierbij gebruiken wij (etherische)olieen en mineralen ter bevordering van dit proces.

Voordelen van deze behandeling zijn :

 • Goede bloedcirculatie in het gezicht
 • Verstevigen van de huid, verminderen van rimpels
 • Verminderd donkere plekken/kringen  in het gezicht
 • Verstevigen van de gelaatsspieren.

Lipocavitatie

Lipocavitatie is een methode om door middel van geluid- en drukgolven de vetcellen af te breken. De behandelkop, die op de huid geplaatst wordt, geeft geluidsgolven af. Door deze geluidsgolven wordt het vocht rondom de vetcellen in beweging gebracht. Hierdoor ontstaan er reacties die druk uitoefenen op de wanden van de vetcellen waardoor deze breken.
Zowel het vrijgekomen vet als de celwand wordt door het lichaam zelf afgebroken en op een natuurlijke lichaamseigen manier afgevoerd.

Vanaf nu is het dus mogelijk om zonder chirurgie vetrolletjes definitief te verwijderen. De behandelingen zijn veilig, pijnloos en vergen geen herstelperiode.

Welke plaatsen kunnen behandeld worden?

Aangezien het lichaam de vetafvoer goed moet kunnen verwerken, gaat het niet om grote hoeveelheden maar om kleine lokale vetophopingen. Hierbij kunt u denken aan de volgende zones:

 • de love handles
 • buikrol boven de navel
 • buikrol onder de navel
 • randje onder de bh
 • zadeltassen
 • binnenkant dijen
 • knieën
 • achter- of bovenkant armen
 • mannen borsten

De prijs van een cavitatie sessie varieert tussen de € 45 en € 100. Een sessie duurt gemiddeld 30 minuten. De behandeling kent geen herstelperiode. Maar toch wordt aangeraden om 2-3 dagen tussen de sessies te houden. Het menselijk lichaam heeft namelijk enkele dagen de tijd nodig om de vetzuren en afvalstoffen na een behandeling te verwijderen.

Bijwerkingen

Veelvoorkomende bijwerkingen van cavitatie behandelingen zijn gevoelloosheid, zwellingen, tijdelijke blauwe plekken op het behandelgebied en een tintelend gevoel in de huid. Ook misselijkheid, verhoogd dorstgevoel en een verminderde eetlust zijn bijwerkingen die kunnen worden ervaren na een cavitatie sessie.

Let op!!

Cavitatie kan bloedstolsels en zenuwschade veroorzaken. Bloedstolsels ontstaan doordat het apparaat de temperatuur in de bloedvaten opwarmt. Als zich een stolsel vormt in het gebied dat dat zuurstof aan de huid levert, kan de huid afsterven.

Zenuwbeschadiging kan langdurige gevoelloosheid veroorzaken in het behandelgebied. Dit komt het meeste voor in de armen, benen, gezicht en nek.

RF BEHANDELING

De Radiofrequentie (RF) behandeling is een zeer effectieve behandeling tegen huidveroudering. De RF  behandeling werkt op basis van niet schadelijke   radiofrequente golven die de huid diep in de huidlagen en het weefsel verwarmt. Hierdoor wordt er extra collageen aangemaakt die de huid strakker maakt met versteviging van de huid als resultaat.

Vacusteppen

Deze 30min sessie zorgt voor een snel resultaat bij het verliezen van centimeters rondom de buik en love handles. Het shaped/toned de buik t zorgt voor een goede bloedcirculatie.

De behandelingen bestaan uit een 10 of 20 rittenkaart.

Voor een effectief resultaat dienen de sessies minimaal 3x per week plaats te vinden! 

Vacusteppen x V-shape waistline

Deze behandeling zorgt voor 2 keer zo snel resultaat bij het verliezen van centimeters rondom de buik en love handles. Het shaped/toned de buik twee keer zo snel en zorgt voor een goede bloedcirculatie.

De behandelingen bestaan uit een 5 of 10x rittenkaart.

Beide behandelingen dienen mininaal 1x per week plaats te vinden (dit hoeft niet op de zelfde dag te zijn. De combinatie van beide behandelingen zorgt voor het ultieme resultaat.

SILENT TREATMENT

Heb jij geen zin om te socializen tijdens een behandeling en wil je echt even in stilte van jouw behandeling genieten, kies dan naast jouw reguliere behandeling voor de optie: Silent treatment.

Geef bij het boeken van een behandelingen in het stukje ‘’opmerking afspraak’’ aan dat je gebruik wilt maken van deze optie. Wij nemen dan ruim 24 uur voor de behandeling (meestal per app/mail) contact met u op. Tijdens dit contact zullen wij u vragen (indien nodig) onze gezondheidsverklaring in te vullen. Tevens willen wij van u weten wat uw wensen zijn m.b.t. tot de behandeling.

Door deze informatie uit te vragen kunt u vanaf aankomst genieten van de stilte en uiteraard van de behandeling

Prijslijst

60 Minuten Sessie

€75,-

€85,-

45 Minuten Sessie

€55,-

Per 20 Minuten Sessie

€30,-

Per 30 Minuten Sessie

€35,-

60 Minuten Sessie

€70,-

75 Minuten Sessie

€75,-

€75,-

70 Minuten Sessie

€80,-

10 Sessies

€125,-

20 Sessies

€250,-

Alle behandelingen worden aangeboden in een pakket van 5 of 10 behandelingen. De behandelingen worden tijdens een intakegesprek (€15,-) samengesteld naar uw behoefte en de professionele expertise van de medewerker om zo tot een mooi eindresultaat te komen. 

(COMBI )PAkketten

EXTRA's

€4,-

€12,5

€15,-

€15,-

€40,-

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan hebben wij toestemming van jouw ouders nodig. Deze dienen mee te komen naar de intake afspraak.

Scroll naar boven