MADERO THERAPIE +

De anatomie van de huid

De opperhuid

Dit is de buitenste laag van de huid en beschermt het lichaam tegen uitdroging, beschadiging en schadelijke stoffen. De opperhuid bestaat voornamelijk uit hoorncellen (keratinocyten). Deze cellen worden onderin de huid aangemaakt en schuiven langzaam naar boven en schilferen uiteindelijk af. De opperhuid wordt continu vernieuwd en het duurt gemiddeld vier weken voordat de hele opperhuid is vernieuwd. Helemaal onderin de opperhuid liggen pigment vormende cellen (melanocyten). Hierdoor is de huid beschermd tegen UV-straling en geeft ook kleur aan de huid.

De LEDERHUID

Deze huidlaag is dikker en ligt onder de opperhuid. Het is de middelste laag en bestaat uit bindweefsel. In de lederhuid bevinden zich zweetklieren, haarwortels, talgklieren, bloed- en lymfevaten, zintuigcellen en zenuwuiteinden. De belangrijkste functie van de lederhuid is het creëren van een netvormig weefselstructuur dat sterk en stevig genoeg is om alle in deze huidlaag aanwezige onderdelen optimaal te ondersteunen. De lederhuid bepaalt hoe soepel de huid is. Dankzij de elastische en collagene vezels in de lederhuid is de huid stevig en plooibaar. Het primaire verouderingsproces vindt plaats in deze laag.

Onderhuids bindweefsel

Deze laag bestaat vooral uit bindweefsel, vetcellen, zenuwvezels en bloedvaten. De vetcellen zorgen voor warmte-isolatie en slaan vet en energie op. Het onderhuidse bindweefsel zit verspreid over het lichaam en de dikte verschilt van plaats tot plaats. Bijvoorbeeld op de buik, billen en rug is het onderhuids bindweefsellaag aanzienlijk dikker. Mede door deze huidlaag wordt ons lichaamsvorm bepaald.

Contra-indicatie: contra-indicatie zijn omstandigheden waardoor een bepaalde behandeling niet of tijdelijk niet (relatieve contra-indicatie) mag worden uitgevoerd.

Madero/Wood-therapie colombian style

WAT IS MADERO THERAPIE

Madero therapie is een behandeling die gebruik maakt van anatomisch gevormde houten instrumenten om de lichaamscontouren te verbeteren door vetcellen af te breken

De massage wordt gedaan door middel van het veelvuldig herhalen van bewegingen met diverse houten ‘tools’, massage grepen en essentiële oliën.

Door het gebruik van de houten ‘tools’ wordt het lymfesysteem geactiveerd om afvalstoffen en vet af te voeren. De cellulitis valt uiteen in kleine deeltjes en hierdoor verdwijnt de zogenaamde sinaasappelhuid.

Deze therapie verwijdert zowel de oppervlakkige als de dieperliggende cellulitis en geeft je benen vorm. Na 5 behandelingen zie je resultaat, maar voor het beste resultaat adviseren wij 10 tot 15 behandelingen

Doel: Detoxen het afbreken van vetcellen en het tonen van het lichaam

Lipocavitatie

Lipocavitatie is een methode om door middel van geluid- en drukgolven de vetcellen af te breken. De behandelkop, die op de huid geplaatst wordt, geeft geluidsgolven af. Door deze geluidsgolven wordt het vocht rondom de vetcellen in beweging gebracht. Hierdoor ontstaan er reacties die druk uitoefenen op de wanden van de vetcellen waardoor deze breken.
Zowel het vrijgekomen vet als de celwand wordt door het lichaam zelf afgebroken en op een natuurlijke lichaamseigen manier afgevoerd.

Vanaf nu is het dus mogelijk om zonder chirurgie vetrolletjes definitief te verwijderen. De behandelingen zijn veilig, pijnloos en vergen geen herstelperiode.

Welke plaatsen kunnen behandeld worden?

Aangezien het lichaam de vetafvoer goed moet kunnen verwerken, gaat het niet om grote hoeveelheden maar om kleine lokale vetophopingen. Hierbij kunt u denken aan de volgende zones:

– de love handles
– buikrol boven de navel
– buikrol onder de navel
– randje onder de bh
– zadeltassen
– binnenkant dijen
– knieën
– achter- of bovenkant armen
mannen borsten

De prijs van een cavitatie sessie varieert tussen de € 45 en € 100. Een sessie duurt gemiddeld 30 minuten. De behandeling kent geen herstelperiode. Maar toch wordt aangeraden om 2-3 dagen tussen de sessies te houden. Het menselijk lichaam heeft namelijk enkele dagen de tijd nodig om de vetzuren en afvalstoffen na een behandeling te verwijderen.

Bijwerkingen

Veelvoorkomende bijwerkingen van cavitatie behandelingen zijn gevoelloosheid, zwellingen, tijdelijke blauwe plekken op het behandelgebied en een tintelend gevoel in de huid. Ook misselijkheid, verhoogd dorstgevoel en een verminderde eetlust zijn bijwerkingen die kunnen worden ervaren na een cavitatie sessie.

Let op!!

Cavitatie kan bloedstolsels en zenuwschade veroorzaken. Bloedstolsels ontstaan doordat het apparaat de temperatuur in de bloedvaten opwarmt. Als zich een stolsel vormt in het gebied dat dat zuurstof aan de huid levert, kan de huid afsterven.

Zenuwbeschadiging kan langdurige gevoelloosheid veroorzaken in het behandelgebied. Dit komt het meeste voor in de armen, benen, gezicht en nek.

RF BEHANDELING

De Radiofrequentie (RF) behandeling is een zeer effectieve behandeling tegen huidveroudering. De RF  behandeling werkt op basis van niet schadelijke   radiofrequente golven die de huid diep in de huidlagen en het weefsel verwarmt. Hierdoor wordt er extra collageen aangemaakt die de huid strakker maakt met versteviging van de huid als resultaat.

Prijslijst

WOOD THERAPIE +

60 Minuten Sessie

€65,-

75 Minuten Sessie

€75,-

80 Minuten Sessie

€79,99

€89,99

WOOD SCULPTING

60 Minuten Sessie

€65,-

75 Minuten Sessie

€75,-

60 Minuten Sessie

€60,-

70 Minuten Sessie

€70,-

Alle behandelingen worden aangeboden in een pakket van 5 of 10 behandelingen. De behandelingen worden tijdens een intakegesprek (€15,-) samengesteld naar uw behoefte en de professionele expertise van de medewerker om zo tot een mooi eindresultaat te komen. 

EXTRA's

€4,-

€12,5

€15,-

€15,-

€30,-

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan hebben wij toestemming van jouw ouders nodig. Deze dienen mee te komen naar de intake afspraak.

Scroll naar top